Příjemnou noc, je sobota 20.4.2024, 3:20. Dnes má svátek Marcela, zítra Alexandra.
Detail

Pičínská ozdravovna

2012-06-11 08:26:33 | Giro Pičín ©

Pičínská „ozdravovna“ se nachází v centru obce Pičín v sousedství obecního úřadu, pošty a obchodu. Má dominantní postavení, protože je největší svými prostorami a velkým sálem v této zástavbě, ale hlavně se zde schází část místních mudrců a při dobře vychlazeném zlatém moku Gambrinusu se podaří vyřešit všechny problémy obce, ale hlavně nápady našeho SPP Pičín.

Foto

Foto: Obec ©

Spolek přátel piva, jak jsme si dali název, dobře funguje, protože naším hlavním logem je právě GAMBRINUS, který s námi dělá neuvěřitelné věci a s tím spojené nápady v naší cyklistické partě.

V naší hospodě je dost často rušno, ale nejvíce při cyklistických závodech, kde se sejde slušná parta místních i známých „hobíků“ z celého okolí. Nesmíme ale zapomenout na to, že se u nás v Pičíně již téměř 30 let jezdí pravidelně republikové závody, také hosty v naší „ozdravovně“ jsou naši nejlepší cyklisté. V poslední době např. Tomáš Konečný, Jarda Purmenský a posledním byl náš nejúspěšnější cyklista všech dob Jančí Svorada. Bohužel, tito zdatní sportovci se nemohou srovnávat s našimi cyklisty, protože my dojíždíme na dobrý a bezkonkurenční GAMBRINUS, kdežto oni správně na ionťáky a colu.

Je bohužel pravdou to, že konce těchto našich závodů vždy končí bujarou oslavou, kde nevadí, kdo vyhrál nebo kdo skončil v poli poražených. Gambrinus s námi dělá divy, proto se někdy stane to nejhorší - PÁDY z kola zlámaná klíční kost, silniční lišej. Ovšem z těchto borců jsou nějakou dobu hrdinové a na delší dobu je to dobré hodnocení konce závodů při konzumaci lahodného GAMBRINUSU.

Naše hospoda, jak by se zdálo, nežije jenom cyklistikou. Pravdou je, že kolo tu v dřívějších dobách nevládlo. Byl to samozřejmě fotbal, myslivost, hasiči apod. Ovšem rok 1998 vnesl do místní „ozdravovny“ čerstvou myšlenku Pepy Vitoně a Zdeňka Jarého se sázkou o závodě na kole. Od té doby se stala hospoda Franty Krause cyklistickou.

Je to typická vesnická hospoda denně otevřená a jsou zde vítáni všichni návštěvníci. Ti, kteří přijedou autem, na kole či pěšky a jsou tu poprvé, tak je zaujme nejprve název obce, potom poháry z cyklistiky a nakonec dobrý GAMBRINUS.

V této místní „ozdravovně“ se pořádají různé akce - přednášky, školení, schůze, zábavy a hlavně plesy, které jsou zde velmi oblíbené. Ať je to myslivecký, školní, maškarní, řeznický a populární cyklistický.

A na závěr je třeba si připomenout, proč je v naší ozdravovně tolikrát zdůrazněno slovo GAMBRINUS.

Protože naši cyklisté a závodníci GAMBRINUSU TEAMU PIČÍN vozí po celé republice krásné dresy nejznámějšího pivovaru, na který nejraději jezdí.


dresy


Spolek přátel piva Pičín

Cyklistická parta, která tráví většinu svého volného času ve své oblíbené hospodě, se rozhodla, že založí v roce 2002 svůj cykloklub.

Po dlouhém přemýšlení jsme se nakonec shodli na rozumném názvu, který se k nám vysloveně hodí, a to: „SPOLEK PŘÁTEL PIVA - SPP PIČÍN“.

Zakládající členové: KRAUS, ČERVENKA P., ČERVENKA M., PETÁK, RUŽIČKA, JARÝ, VITOŇ, AUŠPIC B., PINC, GREGUŠ, DRAŽAN, BÁLEK J. ČERVENKA K.

V roce 2003 jsme přijali další členy: KUBATU, BEDŘICHA, MATYSE a PECHA.

V tomto složení pořádáme různé akce schůze, výlety, závody, zábavy a ples.

Protože naše činnost se rozrůstá a svoji kulturu vyvážíme za hranice Pičína, bylo na poslední schůzi rozhodnuto, že si od roku 2007 založíme vlastní internetové stránky.

Tímto se chceme presentovat v cyklosvětě a přilákat další nadšené cyklisty na naše závody.

Činnost Spolku přátel piva

Náš záběr v pořádání akcí je široký. Začínáme v lednu, kdy se připravuje kalendář na celý rok. Druhý týden v lednu zveme naše sponzory na setkání s občerstvením a poděkováním za jejich nemalou podporu.

V měsíci únoru je naší největší akcí tradiční cyklistický ples, který pořádáme od roku 2003.To je velká společenská akce cyklistiky, která je hojně navštěvována. O dobrou zábavu se stará hudební skupina GONG.

Březen bývá hodnocením na výroční schůzi a příprava na naše závody. Tradiční je soustředění na Branžeži, kde je zakončení prvním závodem Autorcupu.

Dále vrcholí příprava na náš závod GAMBRINUS tour, který pořádáme pravidelně první víkend v květnu už od roku 1998. Tento závod vlastně přivedl do Pičína cyklistickou euforii. Původní záměr byl jakousi recesí, že budou závodit cyklo „hobíci,“ a ti, pro které to bude hrdinský čin, že objede na kole okruh cca 14 km. To se podařilo pouze první ročník. Další roky už jsou to opravdové závody a hlavně setkání cyklistických závodníků a těch, pro které to zůstává velkou „šou“ zakončené dobrou zábavou.

Po tomto začátku se zúčastňujeme různých závodů a pořádáme výlety. Další velkou akcí je náš závod horských kol v okolí Pičína. První ročník byl v roce 2003. V roce 2007 je tento maratón součástí seriálu BRDMEN Adventure Dobříšska, Příbramska a Novoknínska.

Další velkou naší akcí bývá výlet na Moravu, do Šatova na Znovín cup, kam odjíždí velká část členů našeho SPP. V loňském roce někteří naši členové opravdu zavezli, jak rádi říkají, „kulturu“ na Moravu, kde jejich trička Giro Pičín měla dobrý úspěch. V době dovolených pravidelně jezdíme na různé výlety a hlavně se scházíme na tradiční párty u našich dlouholetých kamarádů na „ranči“ Karla Fuxy ve Svaté.

Konec prázdnin je u nás v Pičíně pravidelně pořádán závod tříčlenných družstev, který se jezdí od roku 2000. V roce 2002 byl závod přejmenován na memoriál Jardy Petáka. Samozřejmě část našich členů se pravidelně zúčastňuje dalších závodů hlavně Král Šumavy, který je vždy vrcholem sezony. Posledním závodem, několik let, je závod v „Jizerkách“ Nova autor cup, který si naši členové nejraději užívají den před závody.

Pokud počasí dovolí, tak až do konce roku se snažíme ještě „našvihat“ co nejvíce kilometrů. Zakončení roku na Silvestra vyjíždíme do našich okolních lesů na Chaloupku, kde opečeme špekáčky, zahřejeme se grogem a popřejeme si do nového roku hodně najetých kilometrů a zdravých návratů.



Autor: Giro Pičín ©
Kontakty
Obec

Kraus František
Pičín Restaurace 195
262 25 Pičín

tel. restaurace: 318 631 872
mobil: 737 164 815

www stránky: www.picin.cz/cyklo

E-mail: epb@epb.cz, cyklo@picin.cz

Partneři

SPONZOŘI

www.picin.cz/cyklo
© Giro Pičín
Právní doložka
Editace