Dobrý podvečer, je čtvrtek 18.4.2024, 19:52. Dnes má svátek Valérie, zítra Rostislav.
Detail

Informace PID a změny od září 2019

2019-09-16 16:35:50 | obec ©

Obec Pičín jedná o úpravě jízdních řádů na základě připomínek občanů. O výsledku jednání budeme občany informovat. Dále přinášíme informace ze zpravdaje PID.

Všechny jízdenky PID pro jednotlivou jízdu pro Prahu a Středočeský kraj už rok snadno zakoupíte v mobilu.
Když byly na počátku léta 2019 osazeny do všech pražských tramvají bezkontaktní terminály, které umožňují si zakoupit trojici základních jízdenek PID, setkalo se to s velkým ohlasem veřejnosti.
I média informovala, že Praha konečně umožňuje koupi jízdenek moderním způsobem. Přitom už od srpna 2018 mají všichni Pražané, obyvatelé Středočeského kraje i návštěvníci tohoto regionu možnost si koupit veškerý sortiment jednotlivých jízdenek PID (s platností od 15 minut po 3 dny) v mobilní aplikaci PID Lítačka. Stačí k tomu chytrý mobilní telefon a platební karta (a ani nemusí být bezkontaktní).
Přestože spuštění aplikace PID Lítačka bylo v srpnu 2018 výrazně komunikováno, mnoho cestujících stále tuto možnost nezaregistrovalo. Někteří třeba stále zůstali u SMS jízdenek. Ty ale neplatí ve vlacích a příměstských autobusech a bez české SIM karty je nemohou využít ani turisté. Aplikace PID Lítačka už tato omezení nemá. Může jí využívat Čech i turista, člověk s kontaktní či bezkontaktní platební kartou, ceny jízdenek jsou bez přirážek či poplatků za odeslání SMS a jízdenky platí ve všech prostředcích PID v Praze a na celém území Středočeského kraje.
Co hlavně aplikace PID Lítačka umí?
• Najde vám nejvhodnější spojení a současně nabídne správnou cenu jízdného.
• Pokud máte dlouhodobý kupón na nějaké pásmo v PID, při vyhledání ceny za jízdu zohlední tento kupón a nabídne již jen potřebnou doplňkovou jízdenku pro kupónem nepokrytá pásma.
• Nabízí celý sortiment jízdenek PID platných v Praze a Středočeském kraji (jízdenku platnou od 15 minut ve Středočeském kraji až po třídenní jízdenku pro území Prahy).
• Jízdenky z aplikace nemají žádné omezení platnosti jako SMS jízdenky. Je možné je využít plnohodnotně ve všech prostředcích Pražské integrované dopravy.
• Aplikaci mohou využít plnohodnotně i zahraniční turisté, neboť je k dispozici i anglická verze.
• Po uložení vaší platební karty koupíte jízdenku, na kterou jste zvyklí, na dvě kliknutí.
• Umožňuje nakoupit až 10 jízdenek najednou (vhodné při cestě větší skupiny cestujících).
• Jízdenky si můžete nakoupit do zásoby a aktivovat je, až když potřebujete.
• Aktivaci (obdoba označení papírové jízdenky) můžete provést rovnou při koupi jízdenky, nebo si nastavit konkrétní čas, kdy jízdenka začne platit. Třeba dle odjezdu vašeho spoje.
• Vždy vidíte, jak dlouho vám ještě jízdenka bude platit. Aplikace vás současně upozorní na blížící se konec platnosti vašeho kupónu.
• V závěru roku 2019 bude pak v aplikaci možné dlouhodobé kupóny i zakoupit a plnohodnotně se jimi i prokazovat.
Kde si aplikaci může cestující stáhnout?
Stačí přejít na adresu app.pidlitacka.cz a tam zvolit, jestli si aplikaci chcete stáhnout z Google Play či App Store. K dispozici jsou verze pro obě platformy.


zpravodaj PID

Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace