Příjemnou noc, je sobota 20.4.2024, 0:15. Dnes má svátek Marcela, zítra Alexandra.
Detail

Informace o Pražské integrované dopravě

2020-05-29 11:27:33 | obec ©

V pondělí 1. června 2020 zahájí Dopravní podnik hl. m. Prahy druhou etapu prací na rekonstrukci tramvajové tratě v Nádražní ulici, které budou nyní probíhat pouze od Smíchovského nádraží po křížení s ulicí Křížová. Provoz tramvají proto bude obousměrně přerušen již jen v úseku Smíchovské nádraží – Hlubočepy.

Mezi Sídlištěm Barrandov a Hlubočepy zavede DPP nepřetržitý ostrovní provoz tramvají na lince č. 32. V Hlubočepech cestující přesednou na náhradní autobusovou dopravu X12, která bude od 1. června 2020 vedena po nové trase Hlubočepy – Na Knížecí. Přestup na metro proto bude možný jen ve stanici Anděl (vestibul Na Knížecí), nikoliv na Smíchovském nádraží, jak tomu bylo doposud. Druhá etapa prací v Nádražní ulici bude pokračovat až do konce letošního října. DPP bude ve druhé etapě pokračovat v rekonstrukci tratě v Nádražní ulici, TSK zde opraví chodníky, povrchy vozovek a most nad železniční tratí Praha – Plzeň, který pochází z roku 1988.
Druhá etapa rekonstrukce tramvajové trati v Nádražní ulici je součástí jedné z nejrozsáhlejších investičních akcí DPP v letošním roce: série oprav a rekonstrukcí tramvajové tratě v úseku Smíchovské nádraží – Sídliště Barrandov. Během první etapy, která začala 14. března 2020 a skončí tuto neděli, 31. května 2020, DPP na Barrandově vybudoval napojení nové tratě do Holyně a Slivence a opravil tramvajovou trať v úseku Hlubočepy – Sídliště Barrandov. Díky tomu bude DPP moci během druhé etapy prací zavést v úseku Sídliště Barrandov – Hlubočepy nepřetržitý tramvajový provoz a zajistit tak alespoň v části trasy nezávislost na ostatním provozu.
Změny tras tramvajových linek
Linky č. 4, 5, 12, 20 a 94 budou (stejně jako v první etapě) ve směru z centra ukončeny v obratišti Smíchovské nádraží. V nepřetržitém provozu bude v úseku Sídliště Barrandov – Hlubočepy zavedena tramvajová linka 32.
Náhradní autobusová doprava
Dochází k podstatné změně trasy náhradní autobusové dopravy X12, která je během této etapy výluky vedena v trase Na Knížecí – Křížová – Správa sociálního zabezpečení – Lihovar – Zlíchov – Hlubočepy s přestupem z metra (na metro) pouze v zastávkách Na Knížecí, poblíž stanice metra Anděl.
Dále bude v období ranní špičky v provozu posilová linka X120 v úseku Dreyerova – Hlubočepy, pouze v uvedeném směru.
Změny zastávek autobusů
- ruší se zastávka Smíchovské nádraží směr Lipence (pro linku č. 907), v Nádražní ulici u autobusového obratiště (zastávka u nádražní haly zůstává v provozu).
- přemisťuje se zastávka Smíchovské nádraží (nástupní pro linky č. 129, 241 a 318) do zastávky tramvají směr z centra, v Nádražní ulici
- přemisťuje se zastávka Smíchovské nádraží (nástupní pro linky č. 392, 393 a 395) do Moulíkovy ulice
- přemisťuje se zastávka Lihovar v obou směrech do Strakonické ulice mezi křižovatky s ulicemi Císařská louka a Nádražní
- zřizují se zastávky Lihovar (pro linku č. 120) v obou směrech v ulici Na Zlíchově u křižovatky s Křížovou ulicí.
Od této soboty 30. 5. 2020 bude lanovka na Petřín opět zastavovat také ve stanici Nebozízek. Již tuto sobotu 30. května 2020 zahájí v pořadí již sedmou sezónu jedinečný výletní vlak pro malé i velké cestovatele – výletní vlak Cyklohráček. Speciální vlaková souprava sestavená ze čtyř vozů částečně přestavěných na herny pro děti všech věkových kategorií pojede opět každou sobotu, neděli i svátky dvakrát denně až do začátku listopadu z Prahy na Okoř a do Slaného. Z hlavního nádraží pojede po trase Pražského semmeringu s krásnými výhledy na Prahu, kolem Okoře pak vybízí turisty k výletům nejen na oblíbenou zříceninu hradu, ale také do Zooparku Zájezd, hradiště Budeč či Bunkr Drnov. Každou druhou sobotu sveze návštěvníky až k železničnímu muzeu ve Zlonicích. Bližší informace v přiloženém zpravodaji PID.

Zpravodaj PID

Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace