Dobré poledne, je pátek 29.3.2024, 12:32. Dnes má svátek Taťána, zítra Arnošt.
Detail

SČÍTÁNÍ LIDU 2021 (aktualizováno)

2021-03-29 10:38:07 | obec ©

V sobotu 27.3.2021 bylo v České republice zahájeno SČÍTÁNÍ LIDU. Účast je povinná.

Lze využít ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ. Na úvodní straně kliknete vpravo nahoře na červené políčko se šipkou CHCI SE SEČÍST. Pro přihlášení do online sčítání použijete číslo platného osobního dokladu (občanský průkaz, cestovní pas nebo doklady vydané cizincům) a datum narození. Přihlásit se můžete také přes elektronickou identitu nebo přes datovou schránku.Pokud na sčítání využijete elektronický formulář, na jeho vyplnění máte čas do 11. května 2021. Lhůtu Český statistický úřad prodloužil z důvodu přechodné nedostupnosti systému první den sčítání. Lidé se budou moci sečíst bezkontaktně online po celou dobu sčítání, tedy i v době distribuce listinných formulářů sčítacími komisaři. Pro listinné podání je čas na vyplnění a poslání od 17. dubna do 11. května. Český statistický úřad začne zpracovávat výsledky 12. května, závěry zveřejní v roce 2022. Pokud budete vyplňovat papírové formuláře, získáte formulář spolu s odpovědní obálkou od sčítacího komisaře. Ten se dostaví v předem oznámeném termínu a vyčká na váš příchod před vaším domem. Spolu s formulářem dostanete i obálku s logem letošního sčítání, která má předtištěnou adresu. Její odeslání je zdarma. Sčítací komisaři pro Pičín budou Stanislav Vacík, Michaela Semiginovská, Olga Kožíšková. Oznámení s termínem návštěvy komisaře dostanete do schránky. Jestliže zrovna v požadovaný termín nebudete doma (termín doručení měnit nelze), komisař se vás pokusí zastihnout ještě jednou. Náhradní termín vám předem znovu oznámí.
Vyzvednout formulář a obálku je možné i na kterémkoliv kontaktním místě sčítání, pro Pičín je kontaktní místo Česká pošta Jince. Aktuální informace a čísla průkazů komisařů naleznete zde.
Účast ve sčítání lidu je povinná. Sečíst se musí každý občan České republiky, který má na území státu trvalý pobyt, i když žije v zahraničí. Povinnost platí také pro cizince, kteří mají v ČR trvalý nebo přechodný pobyt nad 90 dnů. Formulář nemusí každá osoba vyplňovat sama. Jeden člen rodiny může sečíst všechny své nejbližší.
Sčítací formulář pro domácnost se skládá z části s údaji o bydlení a složení domácnosti a z části za jednotlivé osoby. Místo obvyklého pobytu nemusí být trvalé bydliště. Dále jsou tu otázky, které se týkají ekonomických aktivit a zaměstnání, údaje o dojíždění do práce nebo školy. Na otázky týkající se náboženství není povinné odpovídat.
Celkem jsou tři druhy sčítacích formulářů. Základní formulář pro domácnost má 16 stran. Pokud je vás doma více než pět, potřebujete dodatečný formulář pro domácnost. Pro jednu osobu, která žije jednotlivě v ubytovacích a jiných zařízeních, je samostatný formulář.


Letáček s informacemi

Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace