Dobré odpoledne, je úterý 23.4.2024, 15:06. Dnes má svátek Vojtěch, zítra Jiří.
Detail

Informace o Charitě Příbram a nabídce jejích služeb

2022-01-19 08:34:11 | obec ©

Co je Charita? Charita je celosvětová nezisková organizace, která pomáhá lidem v nouzi bez ohledu na národnost, politické či náboženské vyznání. Své poslání uskutečňuje Charita zejména prostřednictvím materiální, sociální, humanitární, rozvojové, psychické a duchovní pomoci všem potřebným lidem. Veškeré poskytované služby jsou založeny na vzájemném respektu, úctě, dodržení slova a podpoře přirozených práv každého člověka.

Charita Příbram pomáhá zdarma občanům a rodinám s dětmi při řešení složitých životních situací. Pomůže při komunikaci a vyřizování věcí na úřadech, soudech, u lékaře či ve škole. Pracovníci Charity Příbram občany nasměrují nebo i doprovodí. Pokud jste ztratili zaměstnání nebo máte nepravidelný příjem, Charita Příbram pomůže najít vhodné zaměstnání, sepsat životopis, zprostředkuje kontakt se zaměstnavatelem. Pokud máte problémy se stávajícím bydlením, hrozí ztráta bydlení, Charita může pomoci při komunikaci s pronajímatelem nebo bude nápomocna při hledání nového bydlení. Charita také pomůže, pokud se potřebujete zorientovat ve své finanční situaci nebo jste se ocitli ve finanční tísni. Její pracovníci s občany sestaví rodinný rozpočet a v případě nouze může Charita poskytnout materiální a potravinovou pomoc.
Charita Příbram také nabízí domácí odbornou zdravotní péči, která je na základě doporučení ošetřujícího lékaře hrazená zdravotní pojišťovnou (převazy, péče o stomie a permanentní katetry, aplikace injekcí a infuzí, podání léků). Pomůže také se zapůjčením kompenzačních pomůcek.
Za úhradu pak Charita Příbram nabízí pomoc s péčí o seniory v Denním stacionáři v době, kdy členové rodiny jsou v práci. Nabízí péči o ležící nebo těžce nemocnou osobu, pomoc s úklidem, nákupem nebo osobní hygienou.
Pracovníky Charity Příbram najdete po předchozí telefonické domluvě na adrese Jiráskovy sady 240, Příbram II.
Služby pro rodiny s dětmi má na starosti Mgr. Lucie Poplšteinová, tel: 732 656 546, e-mail : poplsteinova@charita-pribram.cz
Ostatní kontakty na pracovníky Charity Příbram najdete zde. Pracovníci Charity Příbram podají občanům pomocnou ruku a pomohou najít vhodné řešení. Podrobnější informace o činnosti Charity Příbram a nabízených službách naleznete zde.



Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace